ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Δυτικών Συνοικιών μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς στην Πετρούπολη, Ίλιον και Αγίους Αναργύρους- Καματερό που συμμετέχουν στην επιτροπή κατά της ακρίβειας δινουμε συνέχεια στις  κινητοποιήσεις  του προηγούμενου διαστήματος για μέτρα προστασίας της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας, που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα. Ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, στο πρώτο δεκαήμερο έχει τελειώσει. Η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα ενοίκια μας έχει γονατίσει. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση!

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση κι εργοδοσία, μας καλούν να βάλουμε πλάτη για ακόμα μια φορά. Μας καλούν να πληρώσουμε τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ. Ενός πολέμου που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων στην περιοχή. Οι λαοί μετράνε νεκρούς, χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ τα μονοπώλια μετράνε τεράστια κέρδη. Γι’ αυτή την κούρσα των ανταγωνισμών μας καλεί η κυβέρνηση να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι. Γι’ αυτό δαπανά 4 δις σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που νοσοκομεία, σχολεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, μπλέκοντας τη χώρα πιο βαθιά στον πόλεμο με τεράστιους κινδύνους για το λαό.

Τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα με την κατάσταση που βιώνει η εργατική- λαϊκή οικογένεια. Οι αυξήσεις που προβλέπουν στον κατώτατο μισθό εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό. Οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ενέργειας, κερδίζουν εκατομμύρια από τις πράσινες business σπάζοντας κάθε ρεκόρ στις τιμές του ρεύματος. Οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι βιομηχανίες τροφίμων, μετράνε υπερκέρδη από τις τεράστιες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για μια ακόμα φορά η οικονομία τους δεν “αντέχει” τις ανάγκες μας.

Πληρώσαμε την κρίση τους δεν θα πληρώσουμε τον πόλεμο και την ανάπτυξή τους!

Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την δράση μας, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που φορτώνει στις πλάτες μας όλα τα βάρη.

Δυναμώνουμε τα σωματεία και τους φορείς. Οργανώνουμε την πάλη μας!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Κανένας μόνος του!

Διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους 600 €. Τώρα να δοθούν 13η 14η σύνταξη και μισθός. «Ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων 2016- 2017 στους εκπαιδευτικούς.
 • Γενναία μείωση- πλαφόν στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
 • Μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Να μην σταλεί κανένα κατασχετήριο από τους Δήμους.
 • Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού των Δήμων.
 • Αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές για να καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε Δήμους, τράπεζες και εφορία για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες

Δίνουμε το παρών

19/5, 7:30μμ συγκέντρωση και πορεία στο Ίλιον, με προσυγκεντρώσεις για την Πετρούπολη 7:00μμ στο Λακιώτη στη Θηβών και για τους Αγ.Αναργύρους-Καματερό

στις 7:00μμ στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Ιλίου- Πετρούπολης- Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Παράρτημα Οικοδόμων Ιλίου- Πετρούπολης- Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιλίου- Πετρούπολης- Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιλίου- Πετρούπολης- Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Σύλλογοι Γυναικών Ιλίου- Πετρούπολης- Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου, Σύλλογος Π.Ε. Δημήτρης Γληνός