ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 18.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Με βάση την απόφαση της τελευταίας μας ΓΣ και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης για τον κλάδο μας για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Καλούμε κάθε συνάδελφοι και συναδέλφισσα να συμμετέχει στην διευρυμένη συνεδρίαση-σύσκεψη της Κεντρικής Διοίκησης την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 18.30 στα γραφεία μας (Κάνιγγος 27, Αθήνα), για να οργανώσουμε από κοινού την παρέμβαση μας ώστε να είναι επιτυχημένη η πανελλαδική ημέρα δράσης και να φτάσουμε σε περισσότερους συναδέλφους με για το σχέδιο της ΣΣΕ.

Ο κλάδος μας δεν έχει υπογράψει Συλλογική Σύμβαση εργασίας αφού οι εργοδότες αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαθέτουν. Η μη ύπαρξη συλλογικής σύμβασης στον κλάδο, έχει επιφέρει μεγάλο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζόμενων του κλάδου κυριαρχούν οι ατομικές συμβάσεις με όλο και χειρότερους όρου. Τα ξεχειλωμένα ωράρια και οι απλήρωτες υπερωρίες είναι «δεδομένα στο επάγγελμα». Η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, με τον όγκο δουλειάς που έχει εκτοξευθεί, ειδικά με την εκτεταμένη εφαρμογή της τηλεργασίας.

Τα παραπάνω έχουν βοηθήσει σημαντικά ώστε τα μονοπώλια  του κλάδος μας να είναι από του πιο κερδοφόρα και δυναμικά αναπτυσσόμενους την τελευταία δεκαετία.

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη η μαζική και οργανωμένη πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ για όλους τους εργαζομένους σε λογιστήρια εταιρειών, λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές/συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη.

Η επιτυχία αυτού του αγώνα μας εξαρτάται από τη συμμετοχή μας, από τη συσπείρωση στο σωματείο μας από την πίεση που θα ασκήσουμε στην εργοδοσία, η οποία αντιμετωπίζει με ενιαίο τρόπο το πάγιο αίτημα και την ανάγκη των εργαζόμενων να υπογραφεί η κλαδική ΣΣΕ και μέχρι σήμερα φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη υπογραφή της.

Αντλούμε δύναμη από την αγωνιστική πείρα του ταξικού εργατικού κινήματος και του κλάδου μας. Εμπνεόμαστε από τις κατακτήσεις που η εργατική τάξη απέσπασε με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι όταν οι εργαζόμενοι πιστέψουν στη δύναμή τους και μπουν συλλογικά, αποφασιστικά, μαχητικά στον αγώνα, μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια, να κάμψουν και τον πιο ισχυρό αντίπαλο, να αποκτήσουν αγωνιστική πείρα – παρακαταθήκη για τη συνέχεια και για τις μελλοντικές, ακόμα πιο απαιτητικές μάχες.   

Στην οργάνωση η δύναμη! Στον αγώνα η ελπίδα!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 18.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Η πρόταση της ΠΟΛ για κλαδική ΣΣΕ προβλέπει:

  • 912 ευρώ και 1.006,74 ευρώ κατώτερο μισθό νεοπροσλαμβανομένου ανάλογα το κλιμάκιο και αυξήσεις ανά διετία τουλάχιστον 3%-4%
  • Επιδόματα πτυχίου, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ, Ισολογισμού, Τακτικού και Φορολογικού ελέγχου, γάμου, τέκνων, μονογονεϊκής οικογένειας κ.α.
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, διάλλειμα εντός 7ώρου, πληρωμή κάθε επιπλέον ώρας ως υπερωρία.
  • Η μισθολογική και επαγγελματική εξέλιξη των εργαζόμενων να βασίζεται στην ΣΣΕ και όχι σε εσωτερικό σύστημα αξιολόγησης του εργοδότη
  • Προστασία της μητρότητας – πατρότητας, γονικές άδειες.
  • Ισχύ της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης.
Κατηγορίες: Δελτία ΤύπουΠΟΛ