Η ΕΛΕΠΑ συμμετείχε, με απόφαση ΓΣ, στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, στις 18 και 19 Ιούνη στην Δραπετσώνα όπου συμμετείχαν 2000 αντιπρόσωποι από 506 συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας και παρακολούθησαν 31 αντιπρόσωποι από 19 ξένες χώρες!

Από την σύσκεψη αυτή βγαίνουμε πιο δυνατοί! Έχουμε παρακαταθήκη την πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε. Η μεταφορά της πείρας από τις μάχες που πραγματοποίησε το ταξικό εργατικό κίνημα σε πολλούς κλάδους δουλείας και ειδικά η συμμετοχή νέων σωματείων για πρώτη φορά (και από την δικό μας κλάδο), ενώνοντας την πείρα και τη δράση τους με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μας ωθεί με περισσότερη ελπίδα, πείσμα και απαιτητικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας  για νέες κατακτήσεις.

Από τις εργασίες της 2ήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης και τις ομιλίες των δεκάδων συναδέλφων επιβεβαιώθηκε ακόμα πιο ζωντανά και καθαρά ο χαρακτήρας του ΠΑΜΕ. Δηλαδή ένα ταξικό μέτωπο σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, επιτροπών αγώνα και συνδικαλιστών που αντλεί τη δύναμη και το κύρος του από την καθημερινή και αταλάντευτη παρουσία του μέσα από τη δράση στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Οι εργασίες της σύσκεψης επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την απόφασή μας να συμμετέχουμε αταλάντευτα στις γραμμές του ΠΑΜΕ και να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας για ένα κίνημα χειραφετημένο από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Με αυτόν τον προσανατολισμό συνεχίζουμε για να βρισκόμαστε τίμια δίπλα σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σε κάθε πρόβλημα στην δουλειά και στη ζωή του.

Η ολοκλήρωση της Πανελλαδικής Σύσκεψης δεν αποτελεί κλείσιμο, αλλά απαρχή και συνέχεια μιας πιο αναβαθμισμένης δουλείας.

Η ΚΔ της ΕΛΕΠΑ δεσμεύεται ότι οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης θα γίνουν όπλο για τον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα μέσα στους μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς για να δυναμώσει η πάλη μας για την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στην ακρίβεια και στην νέα κρίση που είναι ήδη εδώ, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών στους πολέμους για το μοίρασμα των αγορών και της ενέργειας!

Με αυταπάρνηση και απαιτητικότητα ώστε να δυναμώνει η οργάνωση των συναδέλφων στον κλάδο, που περνά μέσα από την καθημερινή βελτίωση της λειτουργίας και δράσης  του σωματείου μας, με τη δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων και νέων παραρτημάτων σε συνοικίες της Αθήνας.

Συνεχίζουμε συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης του κλάδου στις 6/7/22 με σκοπό την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην οργάνωση η δύναμη! Στον αγώνα η ελπίδα!

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου