ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η ΚΔ της ΕΛΕΠΑ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει στο τελικό στάδιο της εγκληματικής της πολιτικής για τη ΛΑΡΚΟ, ανακοινώνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα σταματήσει τη λειτουργία της και θα απολύσει τους 1100 εργαζόμενους, καταδικάζοντας έτσι εκατοντάδες ακόμα οικογένειες που ζουν γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές!

Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση υλοποιεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις των επενδυτών, ικανοποιεί τις ορέξεις τους ώστε, όταν αυτοί δώσουν τις προσφορές τους, η ΛΑΡΚΟ να είναι «καθαρή» -όπως λένε αυτοί- από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους και, ταυτόχρονα, διαλυμένοι και ανοργάνωτοι για να μπορέσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να κερδοφορήσουν εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο της χώρας μας. Αυτό το έγκλημα δε θα περάσει!

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δε «μασάνε» από απειλές και εκβιασμούς! Έχουν δίπλα τους όλους εμάς! Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί εδώ και 30 μήνες φάρο που συνεχίζει να εμπνέει όλους τους εργαζόμενους της χώρας, είναι αγώνας δίκαιος για το ψωμί, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, άρα είναι αγώνας όλων! Με αυτόν τον αγώνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν καθυστερήσει και εμποδίσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, έχουν αναδείξει στα μάτια όλου του ελληνικού λαού τη δυνατότητα η ΛΑΡΚΟ να λειτουργεί και να παράγει το πολύτιμο προϊόν της προς όφελος του λαού της χώρας μας!

H στήριξη του αγώνα της ΛΑΡΚΟ είναι παρακαταθήκη για κάθε αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, παρακαταθήκη για τη νεολαία και τα παιδιά μας!

Γι’ αυτό στηρίζουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους τις πρωτοβουλίες και κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Στηρίζουμε τη μεγάλη σύσκεψη που διοργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο γήπεδο μπάσκετ στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. 

Συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας! Ο αγώνας σας είναι και αγώνας μας!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Το έγκλημα δεν θα περάσει!

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου