Η ΚΔ της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που διοργανώνει ηΕλληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ) την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, στις 8 μ.μ.στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) για τα 77 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Τιμάμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας κατά του λαού της Ιαπωνίας, που σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από τον πυρηνικό όλεθρο στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945.

Μετά από 77 χρόνια, ο κίνδυνος πυρηνικού πλήγματος συνεχίζεται στο πλαίσιο των αυξημένων πολεμικών ανταγωνισμών. Σήμερα, οι λαοί σε όλο τον κόσμο είναι αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της επιθετικότητας ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στον ανταγωνισμό τους με Ρωσία και Κίνα, ενώ συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσής του. Η “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον Ιούνιο προμηνύει νέα δεινά για τους λαούς!Το ΝΑΤΟ διατάσσει τις δυνάμεις του σε θέσεις μάχης, αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του και προετοιμάζεται για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσειςδήθεν στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που, συνεχίζοντας στον δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων,

  • εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με την ανανέωση και την επέκταση της Συμφωνίας για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις στην Ελλάδα, την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.
  • πλειοδοτεί στις ΝΑΤΟικές δαπάνες με 6,6 δισ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή το 3,8% του ΑΕΠ της, σε βάρος των λαϊκών αναγκών για Υγεία, Παιδεία, στέγη, εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από την ενεργειακή φτώχεια και την αβάσταχτη ακρίβεια.Αυτές οι δαπάνες στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και την ειρηνική συμβίωση με τους γειτονικούς λαούς, αντίθετα ενισχύσουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, σε συνδυασμό με τις ίσες αποστάσεις που τηρούν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, φέρνουν στο προσκήνιο την πιθανότητα θερμού επεισοδίου, ενώ αποκαλύπτουν τον απώτερο στόχο έναν οδυνηρόσυμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής, που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των λαών τις περιοχής!

Δεν ανεχόμαστε τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες που σπέρνουν τον όλεθρο στους λαούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Τρίτη 9 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο)

Η ΚΔ της ΕΛΕΠΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις