Το ΔΣ της ΠΟΛ και η Κ.Δ. της Ε.Λ.Ε.Π.Α. καταγγέλλουν την αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της κυβέρνησης που επιστράτευσαν ΜΑΤ και Αστυνομία για να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν τους απεργούς εργάτες με τη χρήση βίας και χημικών , στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην Θεσσαλονίκη. Έχουν στόχο δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Αυτός είναι ο τρόπος που κράτος και εργοδοσία αντιμετωπίζουν τους εργάτες που αγωνίζονται.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η κυβέρνηση,  η οποία  συνεχίζει το έργο που παρέλαβε από προηγούμενες και εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., φέρει  τεράστιες ευθύνες, καθώς μέσα από σειρά αντεργατικών νόμων, όπως το τερατούργημα Χατζηδάκη, λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας να τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, να χειροτερεύει τις συμβάσεις εργασίας, να προωθεί τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, να ποινικοποιεί όσους σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων για να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της εταιρείας αλλά και για να σπάσει η βία και τρομοκρατία της κυβέρνησης απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό.

Συνάδελφοι, κρατάτε γερά!!

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!

Απαιτούμε τώρα:

  • ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!
  • Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Λ.

Η Κ.Δ. της Ε.Λ.Ε.Π.Α.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου