Η ΚΔ της ΕΛΕΠΑ καταγγέλλει την χθεσινή είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΕΛΤΑ μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη.

Δεν είναι τυχαία η απόφαση της κυβέρνησης να εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου για τους σπουδαστές! Στόχος της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσει και να καταστείλει όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους!

Είτε πρόκειται για την εγκατάσταση και διασφάλιση των επιχειρήσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που θα διαχειρίζονται την περιουσία του πανεπιστημίου, χτυπώντας ουσιαστικά τη φοιτητική μέριμνα, είτε για το τσάκισμα κάθε εμποδίου στις ομαδικές απολύσεις και στην κερδοφορία των μονοπωλίων, η συνταγή είναι ίδια: τρομοκρατία, συλλήψεις, χτύπημα στο ψαχνό. Αυτή την συνταγή δηλαδή που ακολούθησε η κυβέρνηση με την καταστολή στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Μαλαματίνα», και της κατάληψης του εργοστασίου της από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη!

Την ώρα που οι φοιτητές είναι αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα, πολλοί δεν έχουν που να μείνουν, η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει την αστυνομία στα πανεπιστήμια και μάλιστα με τραγελαφικές δικαιολογίες για κλοπές, για τις οποίες όμως, ακόμα και οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων δήλωναν άγνοια.

Τα Πανεπιστήμια όμως έχουν ανάγκες σε προσωπικό, σε διδάσκοντες, σε υποδομές, σε ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. Εκεί να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια!

Οι φοιτητές δεν είναι μόνοι τους στοναγώνα ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Στηρίζουμε τους αγώνες τους για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα. Η πανάκριβη φοιτητική στέγη δεν είναι μόνο πρόβλημα των φοιτητών αλλά και των εργαζόμενων γονιών που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο βασικές οικογενειακές ανάγκες.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας φοβίζουν! Δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, όπως και ο νόμος Χατζηδάκη. Σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς, μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα εκτρώματα που έφεραν και ψήφισαν στη βουλή.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ