Προσκαλούμε όλα τα μέλη μας που ζουν ή εργάζονται στις περιοχές Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Αγ.  Ανάργυροι, Καματερό να συμμετέχουν μαζικά στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του τοπικού παραρτήματος της ΕΛΕΠΑ των περιοχών αυτών και τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη τοπικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Επιτροπή Λογιστών και Ελεγκτών Δυτικών Συνοικιών συστάθηκε τα τελευταία 5 χρόνια, μέσα από την ανάγκη να έρθουμε σε πιο άμεση και κοντινή επικοινωνία με τα μέλη μας στις περιοχές αυτές, να δούμε τί δυσκολίες αντιμετωπίζουν τόσο στους χώρους δουλειάς τους, όσο και στις γειτονιές τους, στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους, για τα ζητήματα της υγείας, της ακρίβειας.

Μέσα από την συντονισμένη δράση της Επιτροπής, όλα αυτά τα χρόνια μετράμε, μεταξύ άλλων:

  • σειρά από συσκέψεις που αφορούσαν το ασφαλιστικό, την  κλαδική ΣΣΕ, τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς (απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή μισθού , τηλεργασία κ.α).
  • εξορμήσεις σε λογιστικές εταιρείες και λογιστικά γραφεία για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου όπως την ανάγκη υπογραφής ΣΣΕ.
  • παρεμβάσεις σε εργοδοσίες, όπως σε λογιστική εταιρεία στο Περιστέρι για να μην χορηγηθεί μονομερώς από την εργοδοσία η κανονική άδεια των εργαζομένων αλλά και να πάρει πίσω  την απόφαση της, που καλούσε τους εργαζόμενους να πάνε με δική τους ευθύνη  στην δουλειά την ημέρα που είχε ανακηρυχθεί αργία λόγω καιρικών συνθηκών.
  • συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για τους πρόσφυγες και τους πυρόπληκτους.
  • τοποθέτηση για πρώτη φορά κάλπης στο Περιστέρι, μπροστά στις αρχαιρεσίες της ΕΛΕΠΑ τον Νοέμβρη του 2021, όπου εκφράστηκε η μαζική συμμετοχή των μελών μας από τις περιοχές αυτές.
  • συμμετοχή και κινητοποιήσεις με άλλα σωματεία και φορείς των περιοχών αυτών για να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής στη Φυλή που η λειτουργία της έχει τραγικές συνέπειες με σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους ολόκληρης της Αττικής.
  • παρεμβάσεις για τις μεγάλες ελλείψεις στην  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και για την ακρίβεια που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά

Με κύριο σκοπό την πιο συντονισμένη και οργανωμένη δράση του σωματείου  καλούμε όλους τους συναδέλφους που ζουν ή εργάζονται στις παραπάνω περιοχές να συμμετέχουν μαζικά στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Παρατήματος Δυτικών Συνοικιών, να έρθει πείρα από χώρους δουλειάς αλλά και σκέψεις πως μπορούμε καλύτερα να οργανώσουμε την παρέμβασή μας ώστε να έρθουμε σε επαφή με περισσότερους συναδέλφους.

Ιδιαίτερα στις περιοχές αυτές που μένει μεγάλο μέρος των εργαζόμενων του κλάδου, που εργάζονται είτε σε ελεγκτικές και λογιστικές εταιρίες, είτε σε λογιστήρια και λογιστικά γραφεία, καθώς επίσης έχουν έχουν την έδρα τους Λογιστικές εταιρείες αλλά και εκατοντάδες μικρά λογιστικά γραφεία, όπου δουλεύουν πολλοί συνάδελφοι μας.

Αυτό το βήμα είναι σημαντικό ιδιαίτερα μπροστά στην μάχη που δίνουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τον κλάδο μας. Οι πρωτοβουλίες μας όλο το προηγούμενο διάστημα, η κινητοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στις 6 Ιουλίου Μέρα Πανελλαδικής Δράσης του κλάδου μας είχε ως αποτέλεσμα να πιεστούν οι εκπρόσωποι των εργοδοτών και να ξεκινήσει η συζήτηση για την υπογραφή της.  Ξέρουμε βέβαια ότι ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, θα έχει διάρκεια και θα χρειαστεί μεγάλη πίεση ώστε να φτάσουμε στην υπογραφή, αλλά το πρώτο βήμα έγινε!

Αυτό το βήμα είναι σημαντικό και μπροστά στις αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχε και το σωματείο μας,  για κοινό βηματισμό και δράση με άλλα σωματεία , για να ενισχυθεί η ταξική γραμμή στο εργατικό κίνημα , για να δυναμώσει ο αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Στην οργάνωση η δύναμη! Στον αγώνα η ελπίδα!

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!

Η αλληλεγγύη, η συλλογική δράση και η διεκδίκηση είναι τα δικά μας όπλα!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας. Τώρα είναι η ώρα να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους μας, να τους καλέσουμε να έρθουν σε επαφή και οργανωθούν στο σωματείο, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής και να την στείλουν με email στο elepa@elepa.gr.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑ

Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στις 18:30

στο Mουσείο Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, Περιστέρι (Εθ. Αντιστάσεως 33)