Πριν από 9 χρόνια, τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. στο Κερατσίνι δολοφονεί τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα για τις ιδέες και τα τραγούδια του. Μια βδομάδα νωρίτερα άλλο τάγμα εφόδου στήνει δολοφονική ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Έχουν προηγηθεί εγκληματικές επιθέσεις ενάντια σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και πλήθος άλλων.

  Σήμερα 9 χρόνια μετά, στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει γίνει πλέον συνείδηση ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή το μόρφωμα της Χ.Α, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Χρειάζεται καθημερινή πάλη με το σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό, που τον θρέφει και χρησιμοποιεί τέτοιες ομάδες για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργοδοτών, να επιβάλλουν τις ορέξεις τους ενάντια στους εργαζόμενους που ασφυκτιούν κάτω από την επίθεση που δέχονται στα εργασιακά τους δικαιώματα.

    Το σωματείο μας έχει πάρει ξεκάθαρη θέση τόσο για δολοφονία του Παύλου Φύσσα άλλα και για κάθε αντίληψη που γέννα το φασισμό. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο τους σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά και παλεύουμε ώστε τέτοιες ομάδες να απομονώνονται.

   Συνεχίζουμε αταλάντευτα την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, ο αγώνας για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, απέναντι σε απολύσεις και αντεργατικούς νόμους πρέπει να βάλει στο επίκεντρο το ίδιο το σύστημα που χτυπάει τα δικαιώματα μας, που γεννά και θρέφει και το φασισμό.

    Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 17.9.2022 στις 19.00 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ) και στην συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι, την Κυριακή 18.9.2022 στις 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π.Φύσσα 60), με ,προσυγκέντρωση στις 17.00 στην Πλατεία Νίκης (Ζαρντέν).

ΕΛΕΠΑ- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ