ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας περνά από τα δικά μας χέριαΠιάνουμε το νήμα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά πως θα κλιμακώσουμε την πάλη μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο μας.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας η μία το έργο της άλλης έχτισαν την αντεργατική ζούγκλα που βιώνουμε σήμερα κατ’ απαίτηση των εργοδοτών. ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ έβαλαν το χέρι τους ώστε ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι ως αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων, με βάση την αντοχή της οικονομίας! Δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων καταργήθηκαν στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», στο ατελείωτο κυνήγι για όλο και περισσότερα κέρδη. Τρεις κυβερνήσεις άλλαξαν από το 2011 και ο μέσος μεικτός μισθός από τα 1409 ευρώ γκρεμίστηκε στα 1072. Τρεις κυβερνήσεις, και o ΚΛΑΔΟΣ μας ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ.

Για κάποιους βέβαια ο (ΚΑΘΕ) χειμώνας είναι καλοκαίρι. Μόνο το 2022, 133 από τις 145 εισηγμένες εταιρείες αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους κατά 25%. Μέσα σε αυτές είναι και οι ελεγκτικές εταιρείες του κλάδου όπου διαφημίζουν την αυξητική πορεία των κερδών τους, συνολικά οι Big4 είχαν κέρδη πάνω από 400 εκ ευρώ.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου όμως δεν είδαμε πραγματικές αυξήσεις, δεν έχουμε ΣΣΕ, ενώ η τεχνολογία προχωράει το ωράριο ξεχειλώνει αντί να μειώνεται. Αντί να διευρύνονται τα δικαιώματα μας, συρρικνώνονται. Για νέους συναδέλφους οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι, η πληρωμή υπερωριών, το 8ωρο, η προστασία των γυναικών και της μητρότητας είναι άγνωστες λέξεις. Μπορεί οι μισθοί σε κάποιες εταιρίες και ειδικότητες να είναι καλύτερες από τον βασικό μισθό, λόγω της υψηλής εξειδίκευσης, αλλά γινόμαστε λάστιχο για ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, ακόμα και η κάλυψη βασικών αναγκών τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση.

Φτάνουν στο σημείο να μας λένε χωρίς ντροπή, να βγάλουμε το χειμώνα με κουβέρτες. Να γίνουμε «υπεύθυνοι» και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, λες και πιο πριν οι εργαζόμενοι καταναλώναμε αλόγιστα γιατί μας περίσσευαν χρήματα. Δεν είναι πρόοδος να διαλέγουμε ποιους λογαριασμούς να αφήσουμε απλήρωτους, να σκεφτόμαστε αν θα κόψουμε από το φαγητό ή θα ανοίξουμε το κλιματιστικό, τον θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο ή θα ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα!

Δεν συμβιβαζόμαστε υε τα ψίχουλα, ούτε έχουμε να περιμένουμε τίποτα από επίδοξους σωτήρες. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε κυβερνήσεις κάθε τύπου, συνεργασίας, αυτοδύναμες, “αριστερούς”, δεξιούς και όσο κάναμε υπομονή κάθε φορά τα πράγματα γίνονταν χειρότερα για μας τους εργαζόμενους. Πότε γιατί υπάρχει “οικονομική κρίση”, πότε βαφτίζεται “υγειονομική” και σήμερα “ενεργειακή”. Κρίσεις όμως, που ΠΑΝΤΑ πληρώνει ο λαός ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

Δεν προσαρμοζόμαστε – Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Κάθε σταθμός να μετράει νέους συναδέλφους στη μάχη!

Οι δεκάδες εστίες αντίστασης στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι οργανωμένοι έχουμε την δύναμη! Αυτοί οι αγώνες που πήγαν κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές, που κουρέλιασαν τον νόμο Χατζηδάκη, που είχαν γνώμονα μόνο το δίκιο του εργάτη και νίκησαν είναι όπλο μας για τη συνέχεια. Να διαδώσουμε το μήνυμα της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, της e- food, των οικοδόμων, της Μαλαματίνα κ.ά. Μόνο με τέτοιους αγώνες, μαζικούς, ταξικούς και ενωτικούς, μέσα από τα σωματεία μας, που στοχεύουν τους αληθινούς ενόχους, θα βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, θα έχουμε νίκες, θα συσπειρώσουμε και άλλους στη μάχη! Σήμερα κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλων μας, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και κοινός ο ένοχος.

Σε όλη αυτή την κατάσταση μπορούμε να δώσουμε διέξοδο οργανώνοντας τη δικιά μας απάντηση, παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες, για το δικό μας συμφέρον, και όχι για αυτό των εργοδοτών. Στον δύσκολο χειμώνα που προμηνύουν η δική μας απάντηση είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη, παλεύοντας για:

•        Ουσιαστικές Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού

•        Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων

•        Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία

•        Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας

•        Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό

•        Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

•        Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

•        Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Επαναφορά όπου λειτουργούσαν και επιβολή πούλμαν για τη μεταφορά στον χώρο δουλειάς. Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ. Να καλύπτονται πλήρως οι δαπάνες μετακίνησης από και προς τις εταιρίες-πελάτες των εταιριών που εργαζόμαστε.

Συντονίζουμε την δράση μας με άλλες εργατικές οργανώσεις συμμετέχοντας στην πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και σωματείων στις 5 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σπόρτιγκ για την οργάνωση της απεργίας!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς ή άλλους μεσσίες. Δεχόμαστε ενιαία επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στα δικαιώματα μας και μόνο εμείς οργανωμένοι στο σωματείο μας, με τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο και να έχουμε κατακτήσεις.

Όλοι στον αγώνα – Όλοι στο Σωματείο.

Με αισιοδοξία και πίστη στο συλλογικό αγώνα συνεχίζουμε!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 18:30

στο Συνδικάτο Οικοδόμων(Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος 2ος όροφος