Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους σε σύσκεψη για να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σ’ όλα αυτά που τσακίζουν κάθε μέρα τη ζωή μας.

Όλοι εμείς που το προηγούμενο διάστημα μπήκαμε στον αγώνα κόντρα:

  • στη λαίλαπα της ακρίβειας στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης
  • στους χαμηλούς μισθούς που εξανεμίζονται από τις τεράστιες αυξήσεις και τη φοροληστεία
  • στην απαξίωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • στις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά
  • στις συγχωνεύσεις των σχολείων, στα τεράστια κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς και σχολικά κτίρια για να μορφώνονται τα παιδιά μας
  • στην προσπάθεια να πεταχτεί έξω, από τους ελάχιστους χώρους άθλησης που έχουμε στο Περιστέρι, ο λαός που πήγαινε να αθληθεί

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τον αγώνα μας και δεν το οφείλουμε σε κανένα “σωτήρα”. Οι προκλητικές δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει…» πρέπει να πάρουν απάντηση! Έχουμε πληρώσει ήδη πολλά, δεν πάει άλλο! Δεν θα ξεπαγιάσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, δεν θα πεινάσουμε για να ζεσταίνουν τα κέρδη τους οι λίγοι. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να θυσιάζονται οι ανάγκες μας και των παιδιών μας σε παιδεία, υγεία, αθλητισμό για να βρίσκουν φοροαπαλλαγές και ζεστό κρατικό χρήμα οι εφοπλιστές, οι ενεργειακοί όμιλοι και οι βιομήχανοι.

Μπροστά σε αυτή την ένταση της επίθεσης οργανώνουμε, συντονίζουμε, μαζικοποιούμε την δική μας αντεπίθεση. Η οργή μας, η αγανάκτηση να γίνουν κοινός αγώνας για ν’ ανασάνει ο λαός για να μη σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι.

Συνδικάτο Οικοδόμων – Παράρτημα Περιστερίου
Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου – Αιγάλεω – Χαϊδάριου – Αγ. Βαρβάρας

Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου