Την 11η Οκτώβρη 2022 πληροφορηθήκαμε ότι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι της Grant Thornton, που είχαν παραμείνει πέραν του ωραρίου τους στο κτίριο στη λεωφόρο Κατεχάκη 58, κατά την διάρκεια ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας, φυγαδεύτηκαν από τα παράθυρα για να μην επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρία, αφού δεν είχαν δηλωθεί για υπερωριακή απασχόληση!

Το γλαφυρό αυτό γεγονός, δυστυχώς δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και φαίνεται να παγιώνεται ως  πρακτική, τόσο της συγκεκριμένης εταιρίας, όσο και άλλων ελεγκτικών-συμβουλευτικών εταιριών, κάθε φορά που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί «χτυπάνε την πόρτα».

Περιστατικά σαν κι αυτό είναι ενδεικτικά της εντατικοποίησης της εργασίας, της συστηματικής παραβίασης του ωραρίου και μάλιστα χωρίς πληρωμή υπερωριών, “για να βγει το project” όπως λένε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Grant Thornton

  • να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας και να γίνουν μέλη του. Να μην επιτρέψουμε να εργαζόμαστε με τέτοιους όρους, με τον μανδύα μάλιστα της «επαγγελματικής εξέλιξης» και του «έτσι είναι η δουλειά σε ελεγκτική, τί να κάνουμε!».
  • να συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβριου. Μπορούμε και χρειάζεται να στείλουμε ένα μαζικό αγωνιστικό μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε να χειροτερεύει η ζωή μας για τα κέρδη μερικών επιχειρηματικών ομίλων.

Η πείρα δείχνει ότι κατακτήσεις μπορούμε να έχουμε όταν επιλέγουμε τον δρόμο του συλλογικού αγώνα, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας και όχι όταν μένουμε μόνοι, αναμένοντας κάποια λύση από κυβερνητικούς ή άλλους σωτήρες. Αυτό αποδεικνύουν οι αγώνες στην E-food, στην Cosco, στη ΛΑΡΚΟ, στην FirstData. Αυτό αποδεικνύουν οι αγώνες στον κλάδο μας, όπου κατακτήσαμε να πληρώνονται οι υπερωρίες σε εταιρίες που παρεμβήκαμε, να τηρείται το ωράριο, να παρθούν πίσω απολύσεις, να δοθούν δεδουλευμένα και χρωστούμενα, να δοθούν αυξήσεις. Με αγώνες και παρεμβάσεις καταφέραμε οι εργαζόμενες στο ελεγκτικό κομμάτι να παίρνουν άδεια αντίστοιχης του 6μηνου του ΟΑΕΔ που δεν το δικαιούνταν όλα αυτά τα χρόνια!

Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, καταβολή τριετιών
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων.
  • Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία.

Συμπλήρωσε αίτηση εγγραφής – γίνε μέλος του σωματείου μας

Μέλη της ΕΛΕΠΑ γίνονται όλοι οι υπάλληλοι εκλεκτικών-συμβουλευτικών-λογιστικών εταιριών ανεξαρτήτως ειδικότητας (λογιστές, ελεγκτές, σύμβουλοι, πληροφορικάριοι, διοικητικοί κλπ).