9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Σας καλούμε σε συμμετοχή στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, Αθήνα, 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και Πειραιά, 11.00 πμ στην Πλ. Καραϊσκάκη

 • Με μαζική συμμετοχή στην απεργία απαντάμε στα οξυμένα προβλήματα της ακρίβειας, την τραγική κατάσταση στην Υγεία και στην Παιδεία! ΛΕΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!
 • Με περισσότερο πείσμα και ένταση αγωνιζόμαστε για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας περνά από τα δικά μας χέρια. Πιάνουμε το νήμα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και από τη μαχητική συζήτηση που πραγματοποιήσαμε στη Γενική μας Συνέλευση! Κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα ώστε να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, ούτε έχουμε να περιμένουμε τίποτα από επίδοξους σωτήρες. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε κυβερνήσεις κάθε τύπου (συνεργασίας, αυτοδύναμες, “αριστερές”, δεξιές) και όσο κάναμε υπομονή κάθε φορά τα πράγματα γίνονταν χειρότερα για τους εργαζόμενους. Πότε γιατί υπάρχει “οικονομική κρίση”, που βαφτίζεται “υγειονομική” ή “ενεργειακή”, πότε για να διασφαλιστεί η ανάπτυξη! Είτε ανάπτυξη, είτε κρίση όμως, ΠΑΝΤΑ πληρώνει ο λαός ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους. Μάλιστα μόνο το 2022, 133 από τις 145 εισηγμένες εταιρείες αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους κατά 25%. Μέσα σε αυτές είναι και οι ελεγκτικές εταιρείες του κλάδου όπου διαφημίζουν την αυξητική πορεία των κερδών τους, συνολικά οι Big4 είχαν κέρδη πάνω από 400 εκ ευρώ.Αντίστοιχα μεγάλες λογιστικές εταιρίες και γραφεία είχαν αύξηση τζίρου και κερδών.

Συνάδελφε που αγωνιάς για αυτά που ζεις,που λες «δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει», το σωματείο σε καλεί να απεργήσεις και εσύ γιατί:

 • μπορούμε και πρέπει να στείλουμε ένα μαζικό αγωνιστικό μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε να ζούμε και να δουλεύουμε με αυτούς τους όρους για τα κέρδη μερικών επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί δεν μπορούμε να θυσιάζουμε τα καλύτερά μας χρόνια, τον ελεύθερο χρόνο μας, τις διακοπές μας σε ατελείωτα ωράρια που είναι και κακοπληρωμένα.
 • μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Η αναμονή σε κάποιον κυβερνητικό σωτήρα δεν φέρνει αποτέλεσμα! Αυτό θέλουν να πιστεύουμε τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ για να συνεχίζει ανενόχλητη το αντιλαϊκό της «έργο» όσο και τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που μας λένε «μην αγωνίζεσαι, μην απεργείς», γιατί θα λυθούν δήθεν τα προβλήματά μας όταν αυτοί βγουν κυβέρνηση. Να περιμένουμε δηλαδή να μας λύσουν τα προβλήματα, αυτοί που τα δημιούργησαν και τα διατήρησαν. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας η μία το έργο της άλλης έχτισαν την αντεργατική ζούγκλα που βιώνουμε σήμερα κατ’ απαίτηση των εργοδοτών. Δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων καταργήθηκαν στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», στο ατελείωτο κυνήγι για όλο και περισσότερα κέρδη.
 • οι συλλογικοί αγώνες που βάζουν μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες και στοχεύουν στον πραγματικό αντίπαλο, έχουν αποτέλεσμα! Αυτό δείχνουν οι αγώνες στην Cosco, στην Efood, στη ΛΑΡΚΟ, κ.α. Αυτό δείχνουν οι αγώνες στον κλάδο μας, μέσα από τους οποίους καταφέραμε να πληρώνονται οι υπερωρίες σε εταιρίες που παρεμβήκαμε, να τηρείται το ωράριο, να παρθούν πίσω απολύσεις, να δοθούν δεδουλευμένα και χρωστούμενα, να δοθούν αυξήσεις! Με αγώνες και παρεμβάσεις καταφέραμε οι εργαζόμενες γυναίκες στο ελεγκτικό κομμάτι να παίρνουν άδεια λοχείας αντίστοιχη του 6μηνου του ΟΑΕΔ, που δεν το δικαιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά ακόμα και οι αγώνες που δεν έχουν άμεσο αποτέλεσμα, δεν πάνε χαμένοι. Αφήνουν εμπειρία, δημιουργούν σκαλοπάτι για την οργάνωση των επόμενων που θα είναι νικηφόροι.
 • η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ περνάει μέσα από την μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου. ΣΣΕ για όλους τους εργαζομένους σε λογιστήρια εταιρειών, λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές/συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες. Έτσι καταφέραμε στον κλάδο να πρωτοϋπογράψουμε σύμβαση, με πολύ μαζικούς απεργιακούς αγώνες. Ο αγώνας για υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ μας αφορά όλους. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη. Ακόμα και οι σχετικά καλύτεροι μισθοί εξειδικευμένων θέσεων, εξανεμίζονται μπροστά στην ακρίβεια,  με τις τιμές βασικών προϊόντων που είναι ανεξέλεγκτη, με το ετήσιο κόστος για το ρεύμα να φτάνει τα δυο μηνιάτικα. Από την άλλη υπάρχει μια ολόκληρη γενιά πλέον στον κλάδο που δεν έχει γνωρίσει  συλλογική σύμβαση εργασίας, με μισθούς πολύ χαμηλότερους, η πληρωμή υπερωριών, το 8ωρο, η προστασία των γυναικών και της μητρότητας είναι άγνωστες λέξεις.

Στον δύσκολο χειμώνα που προμηνύουν, η απάντηση μας είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη, παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες και όχι για των εργοδοτών.

Απεργούμε διεκδικώντας:

 • Ουσιαστικές Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
 • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων. Με σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία. Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας
 • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
 • Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Μέτρα για την δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Πλήρη κάλυψη δαπανών μετακίνησης από και προς τις εταιρίες-πελάτες των εταιριών που εργαζόμαστε. Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ. Δρομολόγηση πούλμαν όπου υπάρχει ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 10.30πμ στα Προπύλαια

Πειραιάς, 11.00πμ στην Πλ. Καραϊσκάκη

Με αισιοδοξία και πίστη στο συλλογικό αγώνα συνεχίζουμε!

Δεν προσαρμοζόμαστε-Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις