Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Όλοι εμείς, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, σωματείων συνταξιούχων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γονέων, γυναικών και άλλων μαζικών φορέων της πόλης μας δηλώνουμε: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Την ίδια στιγμή που κυβερνητικά στελέχη μας καλούν “ή να προσαρμοστούμε ή να πεθάνουμε”, να βγάλουμε το χειμώνα με καμιά κουβέρτα παραπάνω, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μετράνε δυσθεώρητα κέρδη. Τα ΕΛΠΕ και η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ έχουν κέρδη πάνω από 1,5 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι εφοπλιστές τσεπώνουν 400.000 ευρώ τη μέρα ναύλα για φορτία LNG, την ώρα που εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας και φοβόμαστε να μπούμε στο σούπερ μάρκετ! Δε συμβιβαζόμαστε με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, το κομμένο ρεύμα, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας! Δε συμβιβαζόμαστε με σπίτια και σχολεία – ψυγεία και την “ενεργειακή φτώχεια”! Δε συμφιλιωνόμαστε με το πετσόκομμα του μισθού μας από το τσουνάμι της ακρίβειας, το κλείσιμο δημόσιων δωρεάν δομών και αθλητικών χώρων!

Δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στη δημοτική αρχή να μας οδηγούν στην απόγνωση και την εξαθλίωση!

Ξέρουμε τον τρόπο! Η οργάνωσή μας, η μαζικοποίηση των σωματείων και των συλλόγων μας, ο αγώνας μας και η κοινή μας δράση είναι η δύναμή μας!

Όπως επιβάλλαμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια της πόλης μας με την παρέμβασή μας στη ΔΕΗ! Όπως οι γονείς του 8ου Δημοτικού με τη μαζική τους κινητοποίηση απέτρεψαν τις συγχωνεύσεις τμημάτων!

Διεκδικούμε:

 • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του χρηματιστηρίου ενέργειας! Όχι στο χαράτσι για τις ΑΠΕ! Κατάργηση τώρα του ΦΠΑ και του ΕΦΚ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Κόβουμε το χέρι σε όποιον δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους.
 • Γενναία μείωση στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
 • Μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 50%. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, για ευπαθείς ομάδες.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες. · Διαγραφή χρεών σε Δήμους, τράπεζες και εφορία για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες. Να μην σταλεί κανένα κατασχετήριο από τους Δήμους.
 • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές. Καμία διακοπή ρεύματος και παροχής πετρελαίου ή φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων. Δωρεάν γεύματα σε όλες τις σχολικές μονάδες.
 • Έκτακτη επιχορήγηση για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών. Καμία σκέψη για περαιτέρω χρεώσεις στη χρήση δημόσιων και αθλητικών χώρων. Καμία σκέψη για αύξηση των συνδρομών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου. Να ανοίξει τώρα το Κολυμβητήριο της Πετρούπολης!
 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, κατώτατος μισθός στα 825 ευρώ, άμεση παροχή 13ης & 14ης σύνταξης και μισθού. «Ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων 2016 – 2017 στους εκπαιδευτικούς. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους 600 €.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Κανένας πλειστηριασμός α΄ κατοικίας.
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο — 5θήμερο — 35ωρο καθορισμένο σε ΣΣΕ.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, όλο το λαό και τη νεολαία της Πετρούπολης να πάρουν μαζικά μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που μας επιβάλλουν.

Αντλούμε δύναμη και κουράγιο από τις εστίες αγώνα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με όλο το λαό στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Παράρτημα Ίλιον/Πετρούπολη/Αγ.Ανάργυροι-Καματερό Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Παράρτημα Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Δυτικών Συνοικιών, Παράρτημα Οικοδόμων Ίλιον/Πετρούπολη/Αγ.Ανάργυροι-Καματερό, Παράρτημα Συνδικάτου Επισιτισμού Δυτικής Αθήνας, Παράρτημα Συνταξιούχων ΙΚΑ Ίλιον/ Πετρούπολη/Αγ.Ανάργυροι-Καματερό, Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ίλιον/ Πετρούπολη/Αγ.Ανάργυροι-Καματερό, Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης