Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι της ΣΟΛ

Πριν λίγες μέρες είδαμε στους λογαριασμούς μας τις πολυαναμενόμενες αυξήσεις μετά από τόσα χρόνια παγώματος των μισθών. Σε αυτή την εξέλιξη είχαν σημαντική συμβολή οι αγώνες χρόνων του σωματείου.

Βέβαια οι αυξήσεις αυτές δεν είναι για όλους το ίδιο. Κάποιοι, λίγο παλιότεροι στο ελεγκτικό κομμάτι, λόγω της ένταξής τους σε υψηλότερη βαθμίδα, είδαν μια αύξηση που τους δίνει μια ανάσα. Αρκετοί όμως συνάδελφοι, οι πιο νέοι στο ελεγκτικό αλλά και το σύνολο του διοικητικού προσωπικού είδαν απλά το 4,5% που αντιστοιχεί σε 30-40€ και δεν φτάνει ούτε για αστείο.

Με τον πληθωρισμό να έχει φτάσει στο 12% και συνεχώς να αυξάνεται, αυτές οι αυξήσεις δεν μπορούν ούτε καν να απορροφήσουν την έμμεση μείωση στο μηνιαίο εισόδημά μας. Είναι πάρα πολλοί συνάδελφοι που δυσκολεύονται να τα βγάλουν ήδη πέρα. Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσα να υλοποιηθεί η πρόταση του σωματείου για υπογραφή ΣΣΕ στην ΣΟΛ με πραγματικές αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ πάνω από το ύψος του πληθωρισμού!

Παράλληλα δεν ξεχνάμε ότι οι αυξήσεις αυτές έρχονται πακέτο με αύξηση της ωριαίας χρέωσης αλλά και αύξηση των ωρών κοστολογικής χρέωσης για μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Αυτό θα οδηγήσει σε πιο μεγάλη εντατικοποίηση αφού η ίδια δουλεία θα πρέπει να βγαίνει σε λιγότερο χρόνο αλλά και πιθανό να οδηγήσει στο να μην μπορεί να καλυφθεί η απασχόληση συναδέλφων.

Τα παραπάνω «ενδοεταιρικά» ζητήματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα γενικότερα προβλήματα που μας απασχολούν. ΓΙΑΤΙ δεν γίνεται να εργαζόμαστε σε ένα από τους πιο κερδοφόρους κλάδους της οικονομίας και ο μισθός να μην φτάνει να καλύψει τις ανάγκες μας, να μετράμε ευρώ το ευρώ για να πληρωθούν οι υπέρογκοι λογαριασμοί, το σουπερμάρκετ, η βενζίνη. ΓΙΑΤΙ δεν γίνεται να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες. ΓΙΑΤΙ δεν γίνεται να βάζουμε την πρόληψη και την προστασία της υγείας μας, σε δεύτερη μοίρα επειδή πλέον δε μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις εξετάσεις. ΓΙΑΤΙ δε γίνεται τη λειτουργία των σχολείων να τη φορτωνόμαστε εμείς οι γονείς από τα υλικά μέχρι τη θέρμανση!

Την οργή μας, το άγχος και η αγανάκτηση που νιώθουμε ΚΑΘΕ μέρα, δε θα τη κλείσουμε στο σπίτι μας και στις οικογένειές μας, αλλά θα τη κάνουμε Δύναμη και με πείσμα θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν! Γι’ αυτό προτείνουμε να αποφασίσουμε τη συμμετοχή μας στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοεμβρίου μαζί με όλα τα σωματεία, όλων των κλάδων, όλης της χώρας! Να φωνάξουμε ΩΣ ΕΔΩ!

Όλα τα παραπάνω αποτελούν καθημερινό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ μας. Είναι μια όμορφη ευκαιρία λοιπόν να βρεθούμε όλοι μαζί από κοντά, εκτός δουλειάς (να γνωριστούμε κιόλας οι νεότεροι) και να δούμε πως αυτές οι συζητήσεις θα μετουσιωθούν σε διεκδικήσεις και πως θα μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σας καλούμε λοιπόν στην Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων της ΣΟΛ, τη Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 6μμ στα γραφεία της ΕΛΕΠΑ, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου