Η ΕΛΕΠΑ καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να τιμήσουμε την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των αγώνων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη των λαών κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους όσους εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν στα μπουντρούμια της ΕΑΤ –ΕΣΑ, σε όλους όσους συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην πάλη του λαού ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή:

  • Τετάρτη 16 Νοεμβρίου-Κατάθεση στεφάνου στον χώρο του Πολυτεχνείου, Τόπος συνάντησης η πλατεία Κάνιγγος στις 5.00μμ.
  • Πέμπτη 17 Νοεμβρίου-Αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους 4.30μμ Προπύλαια

Σαράντα εννιά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που τον καταδικάζει στη φτώχεια, στην ακρίβεια, που υψώνει ακόμη μεγαλύτερους φραγμούς στην πρόσβαση των λαϊκών οικογενειών στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση. Οξύνονται ακόμη περισσότερο οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, τροφοδοτώντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις κατά των λαών για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε όλη την υδρόγειο.

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών!

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γη και ύδωρ» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων φέρουν μεγάλες ευθύνες γιατί εμπλέκουν ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναλαμβάνοντας επικίνδυνες, επιθετικές πρωτοβουλίες. Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους ταυτίζονται στρατηγικά στην υπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών, όπως φάνηκε και από την ψήφιση στη Βουλή των πρωτοκόλλων ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουδίας από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όπως φάνηκε και από το ψήφισμα-πολεμικό παραλήρημα για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας που στήριξαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή

Τα διδάγματα του αγώνα της περιόδου της Χούντας που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν σήμερα πως ο λαός όταν θέλει μπορεί! Η κοινή πάλη εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στην αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, που είχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ βίαιο καθεστώς με την στήριξη των ΗΠΑ, απέδειξε πως ο λαός μπορεί να τα βάλει με οτιδήποτε επιδιώκει η αστική τάξη να παρουσιάζει ως «πανίσχυρο», «μονόδρομο».

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο. Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, με καλάθια της ντροπής, με Voucher και Pass. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της ενέργειας από τις πράσινες μπίζνες τους που ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη». Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις κρίσεις τους, την ανάπτυξη τους, τους πολέμους τους

Χωρίς την εργασία, τον ιδρώτα και το μυαλό των εργαζομένων, τίποτα δε θα προχωρούσε προς τα εμπρός, τίποτα δε θα λειτουργούσε, τίποτα δε θα βρισκόταν σε κίνηση.

Σήμερα απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει και δείχνει με τραγικό τρόπο τα απάνθρωπα όρια που βάζει, παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που πληθαίνουν γύρω μας, απέναντι στην πολιτική που σπέρνει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, μοναδική διέξοδος είναι ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο αγώνας που θα στοχεύει τον ταξικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους. Ο αγώνας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Η συγκλονιστική απεργία στις 9 Νοέμβρη να έχει συνέχεια στις 17 Νοέμβρη!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, Κατάθεση στεφάνου – 5.00μμ πλ.Κάνιγγος

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, Αντιιμπεριαλιστική πορεία στη αμερικάνικη πρεσβεία – 4.30μμ Προπύλαια