Το αντιδραστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, αφορά όλο το λαό καθώς κλείνει την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων στην πλειοψηφία του λαού και τους στέλνει βορά στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας! Προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με δυνατότητα λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου, δυνατότητα χειρουργείου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η ψήφισή του θα οδηγήσει σε αδιέξοδα χιλιάδες άρρωστους που θα ταλαιπωρούνται για μήνες σε λίστες αναμονής των χειρουργείων ή θα αναγκάζονται να γίνουν πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας προκειμένου να ολοκληρώσουν πανάκριβες θεραπείες για μια σειρά ασθένειες.

Λεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους θα αποτελέσουν χιλιάδες παιδιά των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής που είναι σε πολύμηνες λίστες αναμονής, ασθενείς που πασχίζουν να κλείσουν ένα ραντεβού σε τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, που προσπαθούν να προγραμματίσουν επεμβατικές και απεικονιστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές. Χιλιάδες άνθρωποι θα οδηγούνται αναγκαστικά σε ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Να τσακίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας!

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, ακολουθώντας την πολιτική που διαχρονικά έχουν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έχει ρημάξει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας από προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα – προνόμιο για λίγους και σε ευκαιρία για ακόμα περισσότερες μπίζνες των ιδιωτικών μεγαθηρίων! Αυτή η πολιτική τους, υπηρετεί σε ευθεία γραμμή τη δίψα όλων όσων θέλουν να θησαυρίσουν με την υγεία του λαού!

Αυτό αποδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο το διάστημα της πανδημίας, που οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν ότι μπορούσαν για να υπηρετήσουν το λαό που υπέφερε, την ίδια στιγμή που οι κλινικάρχες θησαύριζαν!

Αυτό αποδεικνύεται από την διαχρονική υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και της ενίσχυσης της εμπορευματικής τους λειτουργίας! Πρόκειται για μέτρα που έρχονται να δώσουν συνέχεια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να «συνυπάρχει αρμονικά» με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Να σημάνει συναγερμός! Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Η υγεία μας δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται-δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους!

Στηρίζουμε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών

  • Δευτέρα 28/11 μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30μ.μ στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.
  • Τρίτη 29/11: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.
  • Πέμπτη 1/12 μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα συγκέντρωση στη 1:00μ.μ στη Βουλή.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

  • Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
  • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.
  • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Ξεσηκωμός τώρα για την υγεία του λαού!