• ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ.
  • ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

H επιτυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη και οι απεργιακές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Αθήνα και τον Πειραιά, έστειλαν ηχηρό το μήνυμα της κλιμάκωσης του αγώνα. Έδειξαν την πυγμή που έχει η απόφαση των εργαζομένων ότι δεν συμβιβάζονται με τη ακρίβεια, τους μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά και τα ωράρια λάστιχο, ότι δεν πρόκειται δουλέυουμε με όλο και χειρότερους όρους για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες.

Αυτό αποδείξαμε και στον κλάδο μας, όπου τα μπλοκ του σωματείου μας ήταν τα πιο μαζικά των τελευταίων χρόνων. Από την επόμενη μέρα της απεργιακής μάχης ‘αναπνέουμε’ καλύτερα. Παίρνουμε θάρρος από τα χαμόγελα των εργαζομένων που έκαναν το βήμα και στοίχησαν τις ανάγκες τους στο μπόι που τους αξίζει και απήργησαν. Μας γεμίζει αισιοδοξία η συμμετοχή πολλών νέων σε ηλικία συναδέλφων.

Αντλούμε δύναμη από όλους τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και συμμετέχουμε μαζικά στην Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας για να εκτιμήσουμε τη δράση και τους αγώνες μας τον τελευταίο χρόνο και να αποφασίσουμε συλλογικά πως θα κλιμακώσουμε την πάλη μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο μας.

Αυτή είναι η απάντηση απέναντι στην πολιτική που υπηρετεί η σημερινή αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας και της κοροϊδίας του “καλαθιού”. Στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών. Στη μη ύπαρξη κλαδικής σύμβασης στον κλάδο, με τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, όταν οι ελεγκτικές εταιρείες είχαν κέρδη πάνω από 400 εκ ευρώ, και αντίστοιχα μεγάλες λογιστικές εταιρίες και γραφεία είχαν αύξηση τζίρου και κερδών!

Αυτή είναι η απάντηση απέναντι στα κοράκια, που αξιοποιούν τους νόμους όλων των κυβερνήσεων για να πάρουν τα σπίτια από εργατικές λαικές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα χρέη!

Αυτή είναι η απάντηση απέναντι στην προσπάθεια τους να τελειώνουν μιά και καλή με ότι έχει απομείνει από την με την δημόσια περίθαλψη, νομοθετώντας τον αποκλεισμό από τα δημόσια νοσοκομεία στην πλειοψηφία του λαού στέλνοντάς τους βορά στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας!

Όλες οι εξελίξεις το «φωνάζουν»: Λύσεις «από τα πάνω» δεν υπάρχουν

Οι δεκάδες εστίες αντίστασης στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι οργανωμένοι έχουμε την δύναμη! Αυτοί οι αγώνες που πήγαν κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές, που κουρέλιασαν τον νόμο Χατζηδάκη, που είχαν γνώμονα μόνο το δίκιο του εργαζόμενου και νίκησαν είναι όπλο μας για τη συνέχεια, όπως οι αγώνες της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, της e- food, των οικοδόμων, της Μαλαματίνα κ.ά. Όπως και στον δικό μας κλάδο που όποτε είχαμε κατακτήσεις ήταν μέσα από τον δικό μας οργανωμένα αγώνα! Δεν μας χαρίστηκε από καμία κυβέρνηση και από καμία «εταιρία-πρότυπο», όπως θέλουν να εμφανίζονται οι μεγάλοι εργοδότες του κλάδου! Μόνο με τέτοιους αγώνες, μαζικούς, ταξικούς και ενωτικούς, μέσα από τα σωματεία μας, που στοχεύουν τους αληθινούς ενόχους, θα βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, θα έχουμε νίκες, θα συσπειρώσουμε και άλλους στη μάχη!

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές βλέπουμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να τρώγονται για την κυβερνητική καρέκλα για να υπηρετήσουν ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ -όπως τόσα χρόνια κάνουν- την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Θέλουν τους εργαζόμενους και τον λαό να υπομένει ό,τι ζει σαν μονόδρομο, αναμένοντας μια «νέα» κυβέρνηση. Τίποτα το νέο δεν θα έρθει για τους εργαζόμενους και τον λαό από αυτούς που θέλουν να βγάλουν λάδι και να δείξουν ως ανθρώπινο ένα σύστημα που μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζει ΤΙΠΟΤΑ!

Ούτε ανοχή – ούτε αναμονή!

Δίνουμε διέξοδο οργανώνοντας τη δικιά μας απάντηση, παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες, για το δικό μας συμφέρον, και όχι για αυτό των εργοδοτών. Η δική μας απάντηση είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη, παλεύοντας για:

  • Ουσιαστικές Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων
  • Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία
  • Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας
  • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
  • Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.30

στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος 2ος όροφος)

Όλοι στον αγώνα – Όλοι στο Σωματείο.

Με αισιοδοξία και πίστη στο συλλογικό αγώνα συνεχίζουμε!