Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/οι, 

 σας ενημερώνουμε ότι ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η προγραμματισμένη για σήμερα Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΛΕΠΑ, έπειτα από τη δυσάρεστη εξέλιξη του θανάτου του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Χαιρετίζουμε τις συγκεντρώσεις που ήδη έχουν οριστεί στην Αθήνα στην πλ. Κοραή στις 7μμ από φοιτητικούς συλλόγους, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Εκφράζουμε τη θλίψη μας και την οργή μας! Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό που προστίθεται στα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.  

Γνωρίζουμε καλά ότι η ένταση της επίθεσης στα δικαιώματά μας συνοδεύεται από ένταση της καταστολής. Με την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια, τον πληθωρισμό που ροκανίζει ό,τι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα, με την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών είναι δεδομένο ότι θα θεριέψουν οι αντιδράσεις, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις. Γι’ αυτό ενισχύονται με κάθε τρόπο οι δυνάμεις καταστολής. Γι’ αυτό ενθαρρύνονται να δέρνουν, να πυροβολούν και …όποιον πάρει ο χάρος 

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται. Καμία συγκάλυψη- καμία ανοχή στην κρατική βία! Η αγανάκτηση να γίνει διεκδίκηση και πάλη! 

Επιμένουμε ότι ο μαζικός οργανωμένος αγώνας, ενάντια στις αιτίες που γεννούν αυτά τα φαινόμενα, ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, είναι η πιο δυναμική και ουσιαστική απάντηση. 

Θα ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες, για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Ετήσιας Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας.