ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ Η ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ

Μια ακόμη συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή της, αυξάνοντας τη λίστα των θυμάτων της ενεργειακής φτώχειας, όταν πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωϊνές ώρες στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία,κατά την προσπάθειά της για να ζεσταθεί.

Το ΔΣ του παραρτήματος στα Β/Δ της Ε.Λ.Ε.Π.Α. καταγγέλλει το γεγονός ότι το 2023 υπάρχουν συνάνθρωποι μας που βάζουν σε κίνδυνο και θυσιάζουν τη ζωή τους, γιατί δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά την τεράστια ανάπτυξη και τα  τεχνολογικά επιτεύγματα που έχει να επιδείξει η εποχή μας, η ενεργειακή φτώχεια  οδηγεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους του μόχθου, να ζεσταίνονται με μαγγάνια και άλλους επικίνδυνους τρόπους ,σε περιόδους ψύχους και βαρυχειμωνιάς, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Εξαιτίας της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ που συνεχίζεται στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες, αυτή της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, τα προβλήματα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Είναι  η πολιτική της “πράσινης μετάβασης” της ΕΕ, της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καύσιμων, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

                Δε μπορεί να γίνει αποδεκτό να πεθαίνουν άνθρωποι στα σπίτια τους στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, δε γίνεται να σκέφτονται και να προβληματίζονται χιλιάδες εργατικές οικογένειες για το αν θα ανάψουν τη σόμπα, το κλιματιστικό, αν θα ανοίξουν το φυσικό αέριο ή αν θα αγοράσουν πετρέλαιο, με βάση τις κατακόρυφες αυξήσεις που σαρώνουν το λαϊκό εισόδημα.Κανένας εργαζόμενος  δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Ειδικά τώρα μπροστά και στην εξελισσόμενη κακοκαιρία, οργανώνουμε την παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και παρεμβαίνουμε για κάθε πρόβλημα που προκύπτει.      

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 6.00 μ.μ.

οδός Ανατολής 18, Νέα Ιωνία και στην πορεία στο Δημαρχείο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε.Λ.Ε.Π.Α ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ