Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η μεγάλη συμμετοχή από εργαζομένους του κλάδου μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης Μαρτίου στον κλάδο μας φαίνεται πως έχει θορυβήσει αρκετούς μεγάλο-εργοδότες.

Εργοδοσία μεγάλης λογιστικής εταιρίας, μετά την αυξημένη συμμετοχή εργαζόμενων στην απεργία στις 8 Μάρτη, τους είπε να κατέβουν όλοι μαζί (!) για 2 ώρες στην αυριανή στην απεργιακή συγκέντρωση και μετά να γυρίσουν να εργαστούν!

Σε άλλη εταιρία, η εργοδοσία ζήτησε από εργαζόμενους που θα απεργήσουν χαρτί από το Πρωτοδικείο(!) που να αποδεικνύει ότι η απεργία είναι νόμιμη!

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που εργοδότες προχωρούν σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Ενόψει της απεργίας στις 8 Μάρτη, μεγάλη ελεγκτική διέδιδε ψευδείς φήμες ότι δεν καλύπτονται νομικά οι εργαζόμενοι του κλάδου για να απεργήσουν! Σε άλλες εταιρίες, υπήρχαν διοικήσεις που πίεζαν τους εργαζόμενους να δηλώσουν άδεια αντί για απεργία!

Τελικά γιατί εργοδοσία και κράτος φοβούνται τόσο τις απεργίες, αφού όπως συχνά μας λένε: «οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα»;

Η πρεμούρα τους είναι μεγάλη γιατί ξέρουν την δύναμή μας και φοβούνται την οργή μας! Ακριβώς επειδή απέτυχαν στο να κρύψουν πως ο πραγματικός υπαίτιος είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης και απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ακριβώς επειδή δεν θέλουν η οργή μας να γίνει αγώνας ενάντια στο ότι βάζουν τα κέρδη πάνω από την ζωή μας σε κάθε επίπεδο (σύστημα υγείας, μεταφορές, αντιπυρική-αντισεισμική-αντιπλημμυρική προστασία, συνθήκες και ωράριο εργασίας).

Γι’ αυτό προσπαθούν με διάφορα «τερτίπια» να εμποδίσουν να εκφραστεί αυτή η οργή με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, την μαζική και οργανωμένη συμμετοχή μας στην απεργία που απαιτεί μέτρα προστασίας της ζωή μας και να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι που ευθύνονται για το έγκλημα στα Τέμπη!

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι καλύπτονται να απεργήσουν στην απεργία της 16 Μαρτίου αφού έχει πάρει απόφαση συμμετοχής το σωματείο μας, η ΠΟΛ, το ΕΚΑ, μέχρι και η ΓΣΕΕ. Θα αρκούσε μία απόφαση από τις παραπάνω για να καλύπτονται.

Ενημερώνουμε τους εργοδότες που νομίζουν ότι θα βάλουν εμπόδια στα συνδικαλιστικά και συνταγματικά μας δικαιώματα ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία και στην συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στα Προπύλαια (προσυγκέντρωση του σωματείου μας 10.45 π.μ.στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου).

Η ζωή μας δεν είναι κόστος, έχει αξία!

Όλοι στο σωματείο, κανένας μόνος του!

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου