Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά. Βροντοφωνάζουμε ΌΧΙ στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ένα εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού. Επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν ,τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή, τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο «επόπτη» και «εγγυητή» της επιχειρηματικής δράσης. Τις συνέπειες αυτή της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη με το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι συνέπειες για το λαό θα είναι μεγάλες αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα συνθλίβονται μπροστά στα επιχειρηματικά κέρδη, αφού θα θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – οφέλους. Την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δε θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά.

Όπου στον κόσμο εφαρμόστηκε αυτή η πολιτική, τα πράγματα έγιναν τραγικά για το εργαζόμενο λαό.

Διεκδικούμε:

-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

-Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.

-Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

-Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Όλοι και όλες στο σημερινό συλλαλητήριο στις 7μμ στο Σύνταγμα