Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας ώστε να αποφασίσουμε συλλογικά την κλιμάκωση του αγώνα μας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, για κάθε πλευρά της ζωή μας! Ιδιαίτερα καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που για πρώτη φορά συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών! Ο συγκλονιστικός και ελπιδοφόρος αγώνας των εργαζόμενων, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αποτέλεσε τη φωνή των θυμάτων που θυσιάστηκαν για τα κέρδη των λίγων, τη φωνή που ζητά δικαίωση!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Το έγκλημα στα Τέμπη αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εμάς τους εργαζόμενους, για όλο τον λαό. Έγινε η αφορμή για να προβληματιστούμε ακόμα περισσότερο και να μετατρέψουμε την οργή και τη θλίψη μας σε οργανωμένη διεκδίκηση.

Αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι απέναντί μας δεν έχουμε μια κακιά στιγμή, μια ατυχία, μια σύμπτωση ανθρωπίνων λαθών, αλλά το καπιταλιστικό κέρδος, που υπηρέτησαν και υπηρετούν διαχρονικά όλοι όσοι έχουν κυβερνήσει (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ). Ότι ένοχος είναι το κράτος των λίγων και η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικότητας που υποβιβάζουν την ανθρώπινη ζωή και τη «ζυγίζει» στη σχέση κόστος-όφελος, με κόστος να θεωρείται η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ότι αυτό το κράτος είναι επιλεκτικά ανίκανο όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες! Όμως είναι και ικανό και αποτελεσματικό για να επιδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να πλειστηριάζει τα σπίτια του λαού, για να μας παρακολουθεί, για να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις.

Δε θα συμβιβαστούμε η ζωή μας να λογίζεται ως κόστος, να υπάρχει διαρκώς ο κίνδυνος για την ασφάλεια μας στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα δημόσια κτήρια, ακόμα και στα σπίτια μας.

Δε θα επιτρέψουμε να στερηθούμε βασικές ανάγκες μας, οι οποίες σήμερα εμπορευματοποιούνται όλο και περισσότερο για να γεμίζουν τα χρηματοκιβώτια τους μια χούφτα παράσιτα, όπως η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια ακόμα και το νερό. Είναι απαράδεκτο το 2023 χιλιάδες οικογένειες να χάνουν τα σπίτια τους από τα κοράκια τις τράπεζες και τα funds. Είναι αποτρόπαιο να ιδιωτικοποιείται η μοναδική δημόσια μονάδα υγείας στην χώρα μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στο Παίδων Αγλαΐα-Κυριακού!

Δε θα ανεχθούμε να ζούμε μισή ζωή, με ωράρια λάστιχο, καθημερινές υπερωρίες που με την τηλεργασία έχουν εκτιναχθεί και αποτελούν κανόνα. Με μισθούς που δεν καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι του κλάδου:

 • συντάσσουμε ισολογισμούς με κέρδη ρεκόρ και εκατομμύρια που δίνονται στους μετόχους μέσω μερισμάτων,
 • φτιάχνουμε πλάνα και σενάρια για τις πιο επικερδής επενδύσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές, και για εμάς δεν «βγαίνουν» τα σενάρια, πως θα τα φέρουμε βόλτα με τα ενοίκια και την ακρίβεια στα ύψη,
 • φτιάχνουμε τα συστήματα των εταιριών, τα παραμετροποιούμε για να είναι πιο αποτελεσματικές οι διαδικασίες τους, και εμείς οι ίδιοι που τα κάνουμε όλα αυτά και βλέπουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, να φοβόμαστε μην βρέξει και πνιγούμε, μην χιονίσει και μείνουμε στην Αττική οδό, μην κάνει σεισμό και καταρρεύσουν τα σπίτια μας.

Οι αγώνες των εργαζόμενων φέρουν ελπίδα! Γράφουν Ιστορία!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ την οργάνωση και τη συμμετοχή μας μέσα από το σωματείο μας σε κάθε χώρο δουλειάς!

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα! Στην ζωή μας δεν έχουν θέση λογικές όπως «τίποτα δεν γίνεται», ή της ατομικής διαπραγμάτευσης, που εντέχνως καλλιεργούν εργοδότες, τα κόμματά τους και η ΕΕ, για να μην δούμε την πραγματική μας δύναμη. Καθημερινά επιβεβαιώνεται πως μόνο μέσα από τους μαζικούς και συλλογικούς αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση της χθεσινής, σημερινής και αυριανής κυβέρνησης που πίνουν νερό στο όνομα του καπιταλιστικού κέρδους. Να έχουμε κατακτήσεις και να ανοίγουμε τον δρόμο για ακόμα πιο μεγάλους και ελπιδοφόρους αγώνες.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις κατακτήσεις μας στον κλάδο, με τους καθημερινούς αγώνες μας για τα μικρά και τα μεγάλα, για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Αυτό επιβεβαιώνουν οι συγκλονιστικοί αγώνες του λαού στη χώρα μας, στην γειτονική Γαλλία τις προηγούμενες ημέρες αλλά και η απεργία στην Γερμανία που αποτέλεσε την μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας, ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ 2023, στις 6:30 μμ, στα γραφεία μας, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος Αθήνα

Η δική μας απάντηση είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη, το δυνάμωμα της πάλης για:

 • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.
 • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.
 • Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
 • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
 • Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας.
 • Μέτρα για την προστασία των ανέργων.
 • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο τον λαό.
 • Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις