Η ΚΔ της ΕΛΕΠΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στα δίκαια αιτήματα του αγώνα των διανομέων της WOLT!

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα , τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά ήλιο με ήλιο, νύχτα με νύχτα, οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της – εργολάβους ,επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο και η δουλειά με το κομμάτι, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων, παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. 

Η μαζική απεργία και οι κινητοποιήσεις τους, παίρνουν τη σκυτάλη από τους μεγάλους αγώνες που πραγματοποίησαν οι εργάτες το προηγούμενο διάστημα στην e-food, στη ΛΑΡΚΟ, στην Cosco, στα λιπάσματα Καβάλας, οι οικοδόμοι.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη μαζική συμμετοχή των μεταναστών στα σωματεία τους, που αποδεικνύει ότι ο κοινός αγώνας τους με τους Έλληνες εργάτες αποτελεί πανίσχυρο όπλο που σπάει την τρομοκρατία και τον ρατσισμό και αντιμετωπίζει στα ίσια, κράτος και εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη να παλέψουμε για να φέρουν τα πάνω κάτω. Οι πρόσφατες μεγαλειώδεις απεργίες στην Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και στην Ευρώπη αντίστοιχα, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από κυβερνητικές εναλλαγές και επίδοξους σωτήρες, αλλά πρέπει να βαδίσουν στον δικό τους δρόμο, στον δρόμο της ανατροπής και της διεκδίκησης.

Εδώ και τώρα να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των συναδέλφων διανομέων:

– Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.

– Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη. 

– Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής-εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Διανομείς της Wolt είμαστε στο πλευρό σας !!!

Ο αγώνας σας μας αφορά όλους!!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!!

Η Κ.Δ. της ΕΛΕΠΑ