Σήμερα, συμπληρώνονται 40 ημέρες από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, σε βάρος αθώων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά! Από εκείνη την ημέρα και για αρκετές ακόμα, εκατομμύρια εργαζόμενων, λαού και νεολαίας πλημμύρισαν τους δρόμους και συμμετείχαν σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις, που κυριολεκτικά συγκλόνισαν την χώρα. 

Η λαϊκή και νεολαιίστικη οργή ξεχείλισε με σύνθημα ότι το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το στόμα του λαού μας δεν έμεινε κλειστό, όπως ήθελε όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσοι είπαν δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες.  Ο λαός γύρισε την πλάτη σε όλους αυτούς, και όρθωσε ανάστημα προβάλλοντας το πραγματικό δίλημμα:

Ή ΤΑ ΚΈΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΈΣ ΜΑΣ!

Ο δικαιολογημένος θυμός να μετατραπεί σε αγώνα για την προστασία της ζωής και του λαού, για να μη συνεχίζουν οι χώροι δουλειάς να είναι απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, για να μη κυκλοφορούμε με λεωφορεία χρέπια, με τρένα που πάνε και όπου βγει, με πλοία σαπάκια, σε γέφυρες που είναι 40 χρόνια ασυντήρητες, για να μη πηγαίνουν τα παιδιά μας σε σχολεία στα οποία δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος για πολλές δεκαετίες και πλημμυρίζουν στην πρώτη βροχή!


Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας να συμμετέχουμε μαζικά στις παραστάσεις μνήμης και διαμαρτυρίας που διοργανώνουν σωματεία και φορείς, σήμερα στις 19:30 μ.μ. :

-στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, 

-στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά

-και στον σταθμό του Προαστιακού στους Αγ. Αναργύρους στη Λ. Δημοκρατίας. 


Δεν ξεχνάμε το έγκλημα και ζητάμε να πληρώσουν οι ένοχοι, δηλαδή το κράτος τους, όσα κόμματα κυβέρνησαν και στήριξαν αυτή την πολιτική, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Τιμούμε την μνήμη των νεκρών συνεχίζοντας τον αγώνα.

H ΚΔ της ΕΛΕΠΑ