Ακόμα ένας εργάτης πέθανε εν ώρα εργασίας, αυτή την φορά στο εργοστάσιο της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), στην Αθήνα. Βρέθηκε νεκρός στο μηχανοστάσιο.

Πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα της εταιρείας! Ο συνάδελφος δούλευε συνεχόμενα 12ωρα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ότι κανείς δεν αντέχει τέτοιους εξοντωτικούς ρυθμούς!

Εκκλήσεις που η εργοδοσία δεν λογάριαζε προκειμένου να βγει η παραγωγή, να αυξηθούν τα κέρδη της, στηριγμένη στο νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων για δουλειά μέχρι τελικής πτώσης! Όπως δεν λογάριαζε και τις απαιτήσεις των εργαζόμενων για να εφαρμόζεται το 8ωρο, για να παρθούν μέτρα  για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων στην ασφάλεια της εργασίας!

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η εργοδοσία! Το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο όπως στα Τέμπη, όπως στο λιμάνι, όπως παντού.

Η ΚΔ της ΕΛΕΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους συναδέλφους του εργαζόμενου.

Στηριζουμε την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο την επιχείρησης ΕΜFI AE από την Δευτέρα 17/4/2023 στις 22.00 έως την Τρίτη 18/4/2023 στις 22.00.  

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων για:

-Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το νέο αυτό έγκλημα.

-Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να στελεχώσουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα τμήματα.

-Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου που κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες εργαζομένους εδώ και χρόνια.

-Να υπογραφεί Επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

-Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη συντήρηση όλων των μηχανημάτων και να εξασφαλίζεται η ορθή τους λειτουργία.

-Να γίνουν έλεγχοι από όλες τις υπηρεσίες του κράτους (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας) για την καταπάτηση των ωραρίων, αδειών, κ.α.

-Να διενεργηθούν έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς (πυροσβεστική, πολεοδομία, κλπ) για την καταλληλόλητα των εγκαταστάσεων και την στατικότητα των κτηρίων.

-Να αναλάβει το κόστος η κυβέρνηση και η εργοδοσία να εκπαιδεύσει το προσωπικό ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα σε περίπτωση φωτιάς ή σεισμού ή κάποιας απώλειας χημικών ποσοτήτων που χρησιμοποιούνται στην λειτουργία των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και γραμμών παραγωγής.

-Να συνεδριάσει με ευθύνη της εργοδοσίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η επιτροπή των εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας (Ε.Υ.Α)

Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών.

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας!

Καλούμε όλους τους συναδελφους και τις συναδέλφισσές μας να παλέψουμε συλλογικά μέσα από το σωματείο μας, σε συντονισμό με άλλα σωματεία και φορείς για την προστασία της ζωής μας, για να βάλουμε τέρμα στην ασυδοσία της εργοδοσίας, της αντεργατικής πολιτικής που εγκληματεί σε βάρος μας!

H ΚΔ της ΕΛΕΠΑ