Η πάλη των εργαζομένων εναντία πρόσφατες στις μαζικές απολύσεις στην Blueground συνεχίζεται! Δεν ανεχόμαστε την προκλητική στάση της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Μετά από καταγγελία, πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΠΕ της Νέας Ιωνίας τριμερής συνάντηση όπου επαληθεύτηκε για πολλοστή φορά ότι μπροστά στα κέρδη τους δεν έχουν κανένα δισταγμό. Η εταιρία, μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου της, επανέλαβε ότι οι απολύσεις έγιναν προληπτικά!!! Ουσιαστικά επιβεβαίωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η απόλυση του συναδέλφου μας, αλλά και όλες οι υπόλοιπες μαζικές απολύσεις, έγιναν για να μην θιγεί η κερδοφορία της επιχείρησης.

Μάλιστα η αντιπρόσωπος της εταιρείας προχώρησε σε επίθεση εις βάρος του σωματείου, αρνούμενη την παρουσία του στο χώρο μη αναγνωρίζοντας την νομιμότητα του επειδή δεν έχει γραφτεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ, το περιβόητο μητρώο φακελώματος συνδικαλιστών που προσπάθησε η κυβέρνηση να νομοθετήσει μέσω του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη. Αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις αξιοποιούν ολόκληρο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που τους παραδόθηκε από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, και που κατ’ εντολή αυτών νομοθετούν.

Ενημερώνουμε την συγκεκριμένη εταιρία (και κάθε εταιρία) ότι το ΓΕΜΗΣΟΕ έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ και άρα μη εφαρμόσιμο και κυρίως έχει καταδικαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και σωματείων με μεγαλειώδεις αγώνες κατά του. Τέλος τους ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να βάλουν εμπόδια στην αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Ξέρουμε ότι φοβούνται την οργάνωση των εργαζόμενων στο σωματείο τους, δεν θα τους κάνουμε την χάρη να τους απαλλάξουμε από την παρουσία μας και τους αγώνες για προστασία των δικαιωμάτων μας.

Κανείς εργαζόμενος μόνος του, να μην δεχθεί κανένας να χάσει τη δουλειά του! Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι με τον αγώνα τους, όταν είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους μπορούν να βάλουν εμπόδια, να ανατρέψουν τα αντεργατικά σχέδια των εργοδοτών και να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας κόντρα στο μέτωπο κυβερνήσεων-εργοδοτών που τσακίζει τα δικαιώματα τους, τους θεωρεί περιττό κόστος και στην πρώτη στραβή τους ξεφορτώνεται υπενθυμίζοντας τους ότι το «οικογενειακό περιβάλλον» ισχύει μόνο για να επωμιστούν οι εργαζόμενοι την ζημία.

Γι’ αυτό καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έρθει σε επαφή με το σωματείο μας, να γίνει μέλος του, να μην δεχτούμε όλα αυτά που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς! Αντίθετα να γίνουμε πιο πολλοί στην πάλη για σύγχρονα δικαιώματα, για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει 7ωρο-5νθημερο-35ωρο, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ουσιαστική προστασία της μητρότητας.

ΑΠΑΙΤΟΎΜE:

  • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις στη Blueground
  • Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
  • Να μην γίνει καμία μείωση στους μισθούς

Η Κ.Δ. της ΕΛΕΠΑ

16.05.2023

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου