Η Π.Ο.Λ και η Ε.Λ.Ε.Π.Α εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, στεκόμαστε στο πλευρό του , στηρίζουμε την ηρωική αντίστασή του στην τρομοκρατία της ισραηλινής κατοχής.

Ο πόλεμος που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή είναι το αποτέλεσμα της κατοχής, του αποκλεισμού, της δολοφονίας και της φυλάκισης χιλιάδων Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που αρνείται να αναγνωρίσει διεθνείς συμβάσεις και σκοτώνει εδώ και χρόνια τον λαό της Παλαιστίνης.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση παίρνει ενεργά μέρος στις βάρβαρες επιθέσεις με την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά” – στην οποία συμμετέχει πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα – στη ΝΑ Μεσόγειο, προκειμένου να ενταχθεί σε ΝΑΤΟική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, την ώρα που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να αφήσει τις προκλητικές δικαιολογίες που διακινεί για την παρουσία της φρεγάτας «Ψαρά» που πλέει μια ανάσα από τα μέτωπα του πολέμου και να δώσει τώρα εντολή να γυρίσει πίσω το πλοίο. Να μην υπάρξει καμιά άλλη αποστολή στην εμπόλεμη περιοχή. Να σταματήσει τώρα την κοροιδεία περί “προγραμματισμένης άσκησης” όταν είναι δεδομένος ο επιθετικός χαρακτήρας τέτοιων αποστολών και όταν διαπράττεται μια ακόμα σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, με την ενεργό στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που “ανακάλυψαν” μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Καθώς και τα fake news που κυκλοφορούν, όπως και στην περίπτωση της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της πολεμικής προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στην φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Για αυτό τον λόγο η τρομοκρατία του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως “τρομοκρατία”.

Το ίδιο κάνει η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό των παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Το ίδιο κάνουν τα μονοπώλια του κλάδου οι ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες που στέλνουν email στους εργαζόμενους δηλώνοντας “σοκαρισμένοι και συγχυσμένοι” από τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, λες και τόσα χρόνια δεν συνέβαινε τίποτα στην περιοχή, λες και δεν είδαν δεν άκουσαν για τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

Το ίδιο ισχύει βέβαια με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με το αμερικανοΝΑΤΟικό «δόγμα» στην περιοχή.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΕΕ και των συμμάχων τους που διαχρονικά στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστίνιων.

Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης και στον αγώνα μέχρι να τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί, μέχρι να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, μέχρι να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές, μέχρι τη νίκη για Παλαιστίνη ανεξάρτητη στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και το λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

Σε κάθε χώρο δουλειάς να ηχήσει παντού το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις