• ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ .
 • ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Εσύ που εργάζεσαι στον κλάδο και που

 • δεν μπορείς να δεχτείς ως κανονικότητα να εργάζεσαι ατελείωτες ώρες με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, να μην έχεις ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για σένα και την οικογένειά σου, να βλέπεις το εισόδημά σου να τσακίζεται από την ακρίβεια.
 • δεν μπορείς να συμβιβαστείς με τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ -όπως και όλες οι προηγούμενες- και η Ε.Ε. για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, και που δε διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, να καταστρέφει λαϊκές περιουσίες , να ξεσπιτώνει με πλειστηριασμούς οικογένειες πετώντας τους στο δρόμο.
 • νιώθεις κόμπο στο στομάχι και ανησυχείς για την εμπλοκή της χώρας μας στην απίστευτη σφαγή του Παλαιστινιου λαού από το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Που αγανακτείς με την ανοιχτή υποστήριξή της κυβέρνησης, αλλά και των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στο Ισραήλ, με αποκορύφωμα της ξεδιαντροπιάς τους, η παραίνεση του Κυρ. Μητσοτάκη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μην είναι μεγάλο το …«ανθρωπιστικό κόστος» της σφαγής!

Μην μένεις μόνος!

Τώρα είναι η ώρα να συμπορευτείς στον αγώνα μαζί με εργαζόμενους από μικρούς και μεγάλους χώρους, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Έλα στην Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου για να:

 • συζητήσουμε την πλούσια πείρα από την οργάνωση και τη συμμετοχή του σωματείου μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τα κεκτημένα της Συλλογικής μας δράσης.
 • συζητήσουμε και να ψηφίσουμε τον απολογισμό δράσης των τελευταίων 2 χρόνων και τους στόχους για το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης να εκλέξουμε εφορευτική επιτροπή για τις επικείμενες αρχαιρεσίες νέου ΔΣ της ΕΛΕΠΑ και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΛ.
 • αποφασίσουμε συλλογικά πως θα κλιμακώσουμε την πάλη μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο μας για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Αυτή είναι η απάντηση απέναντι στην πολιτική που υπηρετεί η σημερινή αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πολιτική που οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας. Στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών. Στη μη ύπαρξη κλαδικής σύμβασης στον κλάδο, με τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, όταν οι ελεγκτικές εταιρείες είχαν κέρδη πάνω από 400 εκ ευρώ, και αντίστοιχα μεγάλες λογιστικές εταιρίες και γραφεία είχαν αύξηση τζίρου και κερδών!

Αυτή είναι η απάντηση απέναντι στα κοράκια, που αξιοποιούν τους νόμους όλων των κυβερνήσεων για να πάρουν τα σπίτια από εργατικές λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα χρέη!

Αυτή είναι η απάντηση απέναντι στην προσπάθεια τους να τελειώνουν μια και καλή με ότι έχει απομείνει από την με την δημόσια περίθαλψη, νομοθετώντας τον αποκλεισμό από τα δημόσια νοσοκομεία στην πλειοψηφία του λαού στέλνοντάς τους βορά στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας!

Όλες οι εξελίξεις το «φωνάζουν»: Λύσεις «από τα πάνω» δεν υπάρχουν.

Ό,τι έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, το καταφέραμε μέσα από την συλλογική μας δράση. Όπως να πληρωθούν υπερωρίες, να δίνονται εκπαιδευτικές άδειες, να παρθούν πίσω απολύσεις, να δίνεται άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ασφαλισμένες στο ΣΟΕΛ, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς, να μην εφαρμοστούν στον κλάδο αντιλαϊκοί νόμοι όπως ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη κ.ά.

Αυτό το συμπέρασμα έβγαλαν οι συνάδελφοι μας σε ΣΟΛ και Deloitte, και δημιούργησαν τα πρώτα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου!

Δίνουμε διέξοδο οργανώνοντας τη δικιά μας απάντηση, παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες, για το δικό μας συμφέρον, και όχι για αυτό των εργοδοτών. Η δική μας απάντηση είναι ένα σωματείο που θα οργανώνει τον αγώνα και την αλληλεγγύη, παλεύοντας για:

 • Ουσιαστικές Αυξήσεις στους μισθούς
 • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων
 • Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία.
 • Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας.
 • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
 • Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματα τους να ζουν σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η μαζική συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μας, η διεύρυνση του μητρώου με νέα μέλη και η αύξηση των ψηφισάντων στις επικείμενες αρχαιρεσίες κυρίως από τους μεγάλους χώρους δουλείας μπορούν και πρέπει να γίνουν φάρος ελπίδας για τους αγώνες που έρχονται και οι οποίοι θα μας βρουν νικητές καθώς το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Όλοι στον αγώνα – Όλοι στο Σωματείο.

Με αισιοδοξία και πίστη στο συλλογικό αγώνα οργανώνουμε τις εκλογές του σωματείου μας !