Στις 23 Ιανουαρίου συνεδρίασε η Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΕΠΑμε κύριο θέμα την οργάνωση της δράσης της για το επόμενο διάστημα.

Υπό το πρίσμα των κινητοποιήσεων των φοιτητών, της όλο και αυξανόμενης ακρίβειας, και επίθεσης στα δικαιώματα μας, της ολόπλευρης εμπλοκής της χώρας μας στους πολέμους σε κάθε γωνιά της γης, η συζήτησηκαθόρισε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα την απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στις 28 Φεβρουαρίου όπου η ΚΔ πήρε απόφαση να προκηρύξει σύμφωνα και με την απόφαση της ΠΟΛ και μαζί με εκατοντάδες σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων από όλους του κλάδους

Ήρθε πλούσια εικόνα από την δράση μας και τονίστηκε η ενίσχυση του σωματείου μας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αγώνων του κλάδου μας με προμετωπίδα την υπογραφή ΣΣΕ του κλάδου αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο στην βάση του σχεδίου ΣΣΕ της ΠΟΛ.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση του σωματείου μας στις 15 Φεβρουαρίουώστε να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες με την συμμετοχή όλων των μελών μας.

Ομοίως αποφασίστηκε η δράση των παραρτημάτων μας με ανοιχτά ΔΣ και μαζικές διαδικασίες μπροστά στην «μάχη» που έχουμε να δώσουμε.

Αναπτύχθηκε πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους εργασίας με τα υλικά μας και πρόγραμμα καθημερινής ενημέρωσης των συναδέλφων μας.

Τονίστηκε η αγωνιστική συμπόρευση με τους φοιτητές ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για  τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Συνδιοργανώνουμε και συμμετέχουμε ενεργά και μαζικά στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο των συνδικάτων, Σάββατο 27/01/2024 στο πάρκο Ελευθερίας.

Αποφασίστηκε 10 Φεβρουαρίου να γίνει η κοπή της πίτας του σωματείου μας αρχικά με παιδικό πάρτι και έπειτα για τους ενήλικες.

Συζητήθηκε η ανάγκη για εκδήλωση γνωριμίας των νέων μελών με το σωματείο και την δράση του σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΟΛ. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί και παρέμβαση στο ΣΟΕΛ για το σοβαρό θέμα της αποζημίωσης των ιατρικών εξόδων των συναδέλφων.

Μαζικά Μαχητικά την 28/02/2024 Απεργούμε με βασικό σύνθημα

Η Ζωη μας. Τα Κέρδη τους!

26.01/2024

Η ΚΔ της ΕΛΕΠΑ