Μόλις την συμπληρώσετε, μπορείτε να μας τη στείλετε με email ή να την παραδώσετε στα γραφεία του σωματείου

Διεύθυνση Έδρας Σωματείου: Κάνιγγος 27, Αθήνα

Διεύθυνση Παραρτήματος: Ομηρίδου Σκυλίτση 19 Πειραιάς

email: elepa@elepa.gr, τηλ. επικοινωνίας: 210 38 02 923, 210 38 35 093

Γιατί Σωματείο

              …….Βιώνεις και εσύ σήμερα τη σκληρή πραγματικότητα. Πιθανώς δουλεύεις ακόμα…(είσαι από τους «τυχερούς» που λένε..) σε κάποια μεγάλη εταιρεία του κλάδου ή σε λογιστήριο. Οι συνθήκες μπορεί να μην είναι και τόσο ιδανικές : ατελείωτες ώρες δουλειάς (μιλάνε ακόμα και για 13 ώρες!), οι λέξεις υπερωρίες και άδεια είναι απαγορευμένες λέξεις αφού η δουλειά είναι απαιτητική και υπάρχουν μέρες που δε προλαβαίνεις να σηκώσεις κεφάλι. Τελειώνεις τη δουλειά θολωμένος, ενώ ο προσωπικός χρόνος ακούγεται σαν ανέκδοτο, ειδικά αν έχεις και οικογένεια… Από την άλλη βλέπεις το μισθό και τα δικαιώματα να συρρικνώνονται με μαθηματική ακρίβεια! Ακούς από δω και από κει για μειώσεις μισθών, απολύσεις, ατομικές συμβάσεις. Οικογένειες να μη τα βγάζουν πέρα… η δική σου; Σκέφτεσαι: «τουλάχιστον εγώ δουλεύω ακόμα…»

Γιατί…

           …….Από την άλλη βλέπεις εκατοντάδες μικρά λογιστικά γραφεία να κλείνουν ενώ οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερη δουλεία διπλασιάζοντας τα κέρδη τους. Ενώ έχεις ξεκινήσει να παρατηρείς συναδέλφους σου να προσλαμβάνονται με «μπλοκάκι», συμβάσεις ορισμένου χρόνου- εργασία λάστιχο. Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς τείνει να γίνει καθημερινότητα… Η αβεβαιότητα για το μέλλον μεγάλη.. δε ξέρεις τι σε περιμένει αύριο.. σκέφτεσαι : «και τι να κάνω είμαι ΜΟΝΟΣ μου… τίποτα δε γίνεται.. θα χάσω τη δουλειά μου… κάτι πρέπει να γίνει..».

Γιατί…

          …..Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Έχουμε ανάγκη να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Με μισθούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κάποιους τους «βολεύει» να σκύβουμε το κεφάλι. Να πούμε δε γίνεται τίποτα. Να κρύψουμε τα όνειρα βαθιά μέσα μας, εγκαταλείποντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Μπορεί όμως να αλλάξει αυτή η κατάσταση όσο κλεινόμαστε στο καβούκι μας; ΟΧΙ ! Όσο προσπαθούμε ο καθένας μόνος του να βρει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργανωμένη συλλογική δράση.

Σωματείο…

          …σημαίνει ΓΝΩΡΙΖΩ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μου. Τι μισθό πρέπει να παίρνω, ποιο ωράριο πρέπει να δουλεύω, πότε παίρνω υπερωρίες και με ποια προσαύξηση, τι άδεια δικαιούμαι και τι υποστήριξη θα έχω στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. Παλεύω για αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

Σωματείο…

            ……σημαίνει γνωριμία με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Αγκάλιασμα των νέων συναδέλφων που μπαίνουν στον κλάδο. Ως πότε θα είσαι ευάλωτος και αδύναμος; ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ !

Σκέψου….

      …….Οι εργοδότες και κράτος αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος μας με φόντο την ανταγωνιστικότητα. Σκοπός τους η κατάργηση των συλλογικών μας συμβάσεων. Η αποδυνάμωση των διεκδικήσεων μας. Εμείς δεν έχουμε άλλο όπλο στα χέρια μας εκτός από τα σωματεία. Για να γίνει το σωματείο πιο δυνατό πιο μαζικό πιο ικανό να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας έχει ανάγκη και από την ΔΙΚΗ σου συμμετοχή. Οι εργοδότες έχουν δύναμη στα χέρια τους, την εκμετάλλευση μας κι όμως ενώνονται σε οργανώσεις και συνδέσμους(ΣΕΒ κτλ). Εσύ;

     Εμείς οι εργαζόμενοι δε μπορούμε να μείνουμε ανοργάνωτοι, δε μπορούμε να μείνουμε με «σταυρωμένα τα χέρια». Η αντεργατική επίθεση ΕΕ-κυβέρνησης-εργοδοτών έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και στη δράση του.  Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαία η δική σου συμμέτοχη. Η εργατική τάξη διαχρονικά με τους αγώνες της και την συλλογική πάλη έχει κερδίσει πάρα πολλά Το κυριότερο όμως, είναι να καταλάβουμε ότι Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Όσο μένεις απαθής τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η ζωή σου.

Αποφάσισε……

Για να γίνει ακόμα πιο μαζικό – Δυνατό Σωματείο!

Για να ακούγεται πιο δυνατά και η δική σου φωνή!

Γίνε μέλος στο σωματείο μας!