Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, είχαμε την πρώτη απόλυση της εταιρίας για να «μπει» καλά η νέα χρονιά! Ο συνάδελφος μας, μέλος του σωματείου μας, δούλευε μόλις έναν χρόνο στην εταιρεία και τον περασμένο Νοέμβριο HR και διοίκηση αποφάσισαν λόγω της αξιολόγησης του να ενταχθεί σε ένα «Developing Plan» για να βελτιώσει την απόδοσή του. Από τότε έως και την ημέρα της απόλυσής του, καμιά κίνηση δεν έγινε από την επικεφαλής του τμήματος του, ώστε να βοηθηθεί περαιτέρω στην δουλειά του.

Την στιγμή που του ανακοίνωσαν την «λύση της συνεργασίας», άρα την στιγμή που τον απέλυαν, τον ρώτησαν αν επιθυμεί να δηλωθεί ως οικειοθελής αποχώρηση, προκειμένου να μην φανεί ότι η εταιρεία προχωρά σε απολύσεις!

Λοιπά μέλη του τμήματος του, θεωρώντας την απόφαση της εργοδοσίας άδικη και απαράδεκτη, ήρθαν σε επαφή με την επικεφαλής (Director), η οποία δήλωσε περήφανα ότι στα τόσα χρόνια καριέρας της έχει απολύσει πολλές φορές και μάλιστα αυτή ήταν, για εκείνη, μία «εύκολη» απόλυση. Δήλωσε με θράσος ότι «όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα – άρα και της συγκεκριμένης εταιρείας – είναι αναλώσιμοι».

Εξέφρασε την ενόχλησή της σχετικά με την σχέση που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους οι συνάδελφοι του τμήματος, ενώ όταν ανέφεραν ότι ο συνάδελφος, όπως ήδη γνώριζε, είναι παιδί πλημμυροπαθούς οικογένειας της Λάρισας, μας ρώτησε αν «λυπούμαστε και για τα πεινασμένα παιδάκια της Αφρικής» και μας τόνισε πως «η PwC δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα»!

Άραγε τα παραπάνω είναι απόψεις και της διοίκησης;

Ρητορική η ερώτηση, αφού είναι ξεκάθαρο πως η εργοδοσία μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζει τίποτα! Αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, ακόμα και τα  Σαββατοκύριακα, προκειμένου να έχουν περισσότερα κέρδη από την δικιά μας δουλειά! Αυτό επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο με τις αξιολογήσεις-κοροϊδία που περνάμε όλοι, όπως και με τις πενιχρές αυξήσεις στους μισθούς μας, όταν για ακόμα μια χρονιά η εταιρία έχει κέρδη ρεκόρ!

Το συμπέρασμα είναι ένα! Για τους εργοδότες, εφόσον είμαστε μόνοι μας, είμαστε αναλώσιμοι. Όμως όταν επιλέγουμε τον δρόμο του συλλογικού αγώνα, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να αποτρέπουμε απολύσεις, να κατοχυρώνουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας. Αυτή είναι η πείρα και του κλάδου μας, με κατακτήσεις όπως πληρωμές υπερωριών, αυξήσεις στους μισθούς, άδεια μητρότητας από το ΣΟΕΛ αντίστοιχη του ΟΑΕΔ.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συνάδελφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους και να γίνουν μέλη του.Καλούμε όλους τους συναδέλφους της PwC σε σύσκεψη, την Τρίτη 06-02-2024 και ώρα 19.00 (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος)

Απαιτούμε:

  • Επαναπρόσληψη του συναδέλφου που απολύθηκε άδικα.
  • Καμία απόλυση σε κανένα τμήμα με πρόσχημα την αξιολόγηση
  • Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία.
  • Ουσιαστικές Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, καταβολή τριετιών
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της PwC να συμμετέχουν στην  πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη

29.01.2024

Η ΚΔ της ΕΛΕΠΑ