Το Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών της ΕΛΕΠΑ απαιτεί η Διοίκηση Παχατουρίδη του Δήμου Περιστερίου να μετακινήσει τώρα το περίπτερο από την είσοδο του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου.
Χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στην ιστορική μνήμη και στην αγωνιστική ιστορία του περιστεριώτικου του λαού, και προβάλλοντας σαθρά επιχειρήματα, η Διοίκηση του Δήμου στήνει στην είσοδο του Μουσείου ένα περίπτερο , με προφανή σκοπιμότητα να κρύψει τη λειτουργία του και την επικοινωνία με το λαό.
Στο Μουσείο στεγάζεται η αγωνιστική ιστορία του περιστεριώτικου λαού. Οι αγωνιστές και τα θύματα του μπλόκου, πλήθος αγωνιστών που έπεσαν μαχόμενοι, ο εκτελεσμένος λαϊκός Δήμαρχος Ευγένης Χαραλαμπίδης, η ηρωική ΕΠΟΝίτισσα Άννα Παρλιάρου, οι αλύγιστοι εργάτες του Κάρβουνου και του “Λαναρά”, είναι μόνο κάποιες από τις ηρωικές μορφές που στεγάζονται στο Μουσείο.
Εκεί στεγάζονται όσοι στάθηκαν μπροστάρηδες στον αγώνα, δίνοντας τη μεγαλύτερη
προσφορά, τη ζωή τους … Αυτούς αντιμάχεται συνειδητά η Διοίκηση του Δήμου.
Κάθε προσπάθεια απαξίωσής του, είναι ασέβεια στην ιστορία και πρόκληση για το λαό και τη νεολαία. Το Μουσείο είναι στοιχείο της ταυτότητας του Περιστερίου. Με περίσσιο θράσος ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 90 χρόνια του Δήμου εξαφανίζοντας το ! Δεν αντέχουν τη λαμπερή αγωνιστική ιστορία του Περιστερίου και του λαού του! Τη φοβούνται γιατί εμπνέει, οδηγεί, προβάλλει αγωνιστικά πρότυπα και καλλιεργεί στάση ζωής.
Το ΔΣ του Παραρτήματος Δυτικών Συν. της ΕΛΕΠΑ